کلیسای چورا یادگاری از دوران بیزانس است و در استانبول قرار دارد. بنای قدیمی کلیسای چورا نسبت به دیگر اماکن تاریخی شهر استانبول، کمتر شناخته شده است. اگر میخواهید در آیندهای نزدیک به استانبول سفر کنید و بیش از یک هفته اقامت داشته باشید، سری هم به کلیسای چورا بزنید. این کلیسا با نامهای موزه چورا و مسجد کاریه (kariye camii) در نقشههای اینترنتی شهر استانبول مشخص می شود.
مقاله پیش رو به معرفی کلیسای چورا اختصاص دارد. می خواهیم سفر کوتاهی به این بنای تاریخی در شهر استانبول داشته باشیم. لطفا با ما همراه باشید تا درباره ویژگیهای بنا، شرایط بازدید و آدرس آن اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.
تاریخچه کلیسای چورا
در ابتدای مطلب اشاره کردیم که کلیسای چورا یادگاری از دوران بیزانس است. این کلیسا در قرن ۴ میلادی ساخته شده و نام آن به زبان یونانی است. همین نکته نشان میدهد که در زمان ساخت، کلیسای چورا در حصار شهر قسطنطنیه قرار نمیگرفت. در ساخت کلیسا از سبک یونانی و مصالحی مانند سنگ و ساروج کمک گرفتهاند. باستان شناسان بر این باور هستند ک کلیسای چورا به عنوان عبادتگاهی برای مسافران ساخته شده بود. افرادی که خارج از شهر استانبول به مسیر سفر خود ادامه میدادند، دقایقی را در کلیسای چورا به نیایش میپرداختند. همچنین از شواهد بر میآید که در آن دروان، کلیسای چورا حائز اهمیت نبوده به طوری که پس از یک زلزله، بخش های زیادی از آن تخریب شد.
کلیسای چورا برای سال های متمادی متروکه ماند سپس به دستور یکی از بانوان درباری مرمت شد. باز هم در قرن ۱۱ یا ۱۲ میلادی به دلیل زلزله ویران شد و پس از آن مورد بازسازی قرار گرفت. زمانی که عثمانیان استانبول را فتح کردند، کلیسای چورا درون حصار شهری استانبول قرار داشت. طبق قوانین عثمانیان، کلیسای چورا تغییر کاربری داد و به مسجد تبدیل شد. در آن زمان مردم این مسجد را با نام کاریه میشناختند. سرانجام دوران حکومت عثمانیان هم به پایان رسید و بازدید از مسجد کاریه برای مدت محدودی ممنوع اعلام شد. برخی باستانشناسان گرد هم آمدند و تصمیم گرفتند، کلیسای مذکور را به عنوان موزه مرمت کنند. امروزه بازدید از کلیسای چورا برای عموم آزاد است. این بنای تاریخی زیبا جزو جاهای دیدنی استانبول محسوب میگردد.
ویژگیهای کلیسای چورا
علاوه بر ساختمان کهن کلیسای چورا، میتوانیم به نقاشی های آبرنگی و موزائیکی در این بنا اشاره کنیم. بر دیوارههای کلیسا طرحهایی از قدیسان و پیامبران نقش بسته است. برخی از نقاشیها با موضوعاتی از انجیل انتخاب شدهاند. برای مثال رویای حضرت یوسف، سفر او به مصر، تولد مسیح، سفر مغهای ایرانی برای زیارت مسیح و... از جمله نقاشیهایی هستند که بر دیواره کلیسای چورا دیده میشوند. بهتر است برای بازدید از این کلیسا با تور استانبول همراه باشید تا با مشکل خاصی مواجه نشوید و از اطلاعات تورلیدر استفاده کنید.
بازدید از کلیسای چورا
هر روز هفته میتوانید از کلیسای چورا بازدید کنید. مرمت این بنا از سال ۲۰۱۳ آغاز شده و همچنان ادامه دارد. گاهی اوقات در جریان بازسازی، به گردشگران اجازه بازدید داده میشود. همان طور که در بخش قبل هم توصیه کردیم، سفر به استانبول با تور، گزینه مناسبتری بوده و شما را با درهای بسته کلیسای چورا مواجه نمیکند.
ساعات بازدید از کلیسای چورا
همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر
قیمت بلیط کلیسای چورا
قیمت ورودی برای هر نفر ۵۴ لیر است.
آدرس کلیسای چورا
استانبول، منطقه فاتح، محله درویش علی (Dervişali)، خیابان کاریه جامی (Kariye Camii)