تور ها نوروزی کیش

تبریز گردی




آبشار اسکندر تبریز و بهترین فصل سفر به آنجا

آبشار اسکندر تبریز و بهترین فصل سفر به آنجا

آبشار اسکندر تبریز در نزدیکی شهر تبریز قرار دارد و یکی از آبشار‌های استان آذربایجان شرقی می‌باشد. این آبشار در فصل‌های مختلف زیباهایی منحصر بفردی می‌آفریند که در منطقه منحصر بفرد است. بیشتر شهرت آبشار اسکندر مربوط به یخ نوردی در زمستان می‌باشد با این حال در فصل‌های دیگر هم می‌توان از مناظر اطراف آبشار لذت برد. در مطلبی کوتاه می‌خواهیم به بررسی موقعیت جغرافیایی، وجه تسمیه، چگونگی دسترسی و… بپردازیم و آبشار اسکندر تبریز را بهتر بشناسیم.

امامزاده جمال تبریز ( همه آنچه پیش از رفتن باید بدانید)

امامزاده جمال تبریز ( همه آنچه پیش از رفتن باید بدانید)

امامزاده جمال تبریز آرامگاه سید جمال الدین (ع) در شهرستان تبریز است که در محله راسته کوچه می‌باشد. آستان امامزاده در محل قدیمی قبرستان کهنه بنا شده و به همین دلیل بسیاری از اهالی تبریز نام امامزاده کهنه را برای آن انتخاب کرده‌اند. در ادامه مطلب به بررسی موقعیت، تاریخچه و معماری آستان امامزاده جمال تبریز می‌پردازیم. همچنین جاهای دیدنی نزدیک امامزاده را نام خواهیم برد.

باغمیشه تبریز با باغ های سرسبزش

باغمیشه تبریز با باغ های سرسبزش

باغمیشه یکی از محله‌های تاریخی شهر تبریز می‌باشد. باغ میشه در شمال شرق شهر قرار گرفته و از ضلع شمالی به کوه‌های عینالی منتهی می‌شود. در جنوب باغمیشه رودخانه اسبه ریز قرار دارد. در گذشته باغ‌های زیادی در محله باغ میشه قرار داشتند. ساکنین منطقه به باغبانی و کشاورزی مشغول بودند. مهم‌ترین محصول باغمیشه میوه بود که به دلیل حجم انبوه به شهر‌های دیگر هم صادر می‌شد. برای آبیاری باغ‌های منطقه چشمه‌ها، رودها و قنات‌های متعددی وجود داشتند.

قبرستان پینه شلوار در دوره های مختلف تاریخی

قبرستان پینه شلوار در دوره های مختلف تاریخی

قبرستان پینه شلوار قدیمی‌ترین گورستان اطراف تبریز است. این قبرستان در دامنه کوه قرار گرفته و به دلیل قدمت و اشکال عجیب سنگ قبر‌هایش شهرت دارد. قبرستان پینه شلوار در نزدیکی روستایی به همین نام قرار گرفته است. با لهجه محلی نام روستا پینه شالوار می‌باشد. بر اساس شواهد تاریخی می‌توان گفت قدمت این گورستان به پیش از اسلام باز می‌گردد.

مسجد استاد و شاگرد تبریز  یا مسجد سلیمانیه ( تاریخچه، آدرس، تصاویر)

مسجد استاد و شاگرد تبریز یا مسجد سلیمانیه ( تاریخچه، آدرس، تصاویر)

مسجد استاد و شاگرد تبریز یا مسجد سلیمانیه یکی از مسجد‌های تاریخی شهر تبریز می‌باشد. قدمت مسجد استاد و شاگرد به زمان حکمرانی چوپانیان می‌رسد. همچنین بخش‌هایی در دوران صفویه و قاجار به مسجد سلیمانیه الحاق گردید. مسجد استاد و شاگرد با نام مسجد علاییه هم شناخته می‌شود. از آنجایی که اهالی تبریز از حکمرانی چوپانیان ناراضی بودند از نام‌های رسمی مسجد استفاده نمی‌کردند و نام استاد و شاگرد را برای آن برگزیدند.

خانه حریری تبریز ( تاریخچه، پلان، وضعیت فعلی)

خانه حریری تبریز ( تاریخچه، پلان، وضعیت فعلی)

خانه حریری تبریز یکی از خانه‌های تاریخی و منحصر بفرد شهر تبریز و ایران است. بر سقف و دیوار‌های خانه نقاشی‌هایی به سبک دوران قاجار کشیده شده‌اند که در نوع خود بی‌نظیر بوده و خانه حریری را به زیباترین خانه تاریخی ایران تبدیل کرده‌اند. این بنا در خیابان تاریخی تربیت قرار گرفته و متعلق به یکی از تاجران سرشناس تبریز به نام محمد آقا حریری بوده است. بنا بر دلایل مختلف، بنای اصلی خانه دچار خرابی‌های مختلفی بود که مرمت و بازسازی شد و حالا برای بازدید عموم، دایر است.

خانه حیدرزاده تبریز (معرفی، آدرس، تصاویر)

خانه حیدرزاده تبریز (معرفی، آدرس، تصاویر)

خانه حیدرزاده تبریز یکی از آثار ارزشمند و خانه‌های تاریخی شهر تبریز است. هیچ سند معتبری مبنی بر زمان ساخت خانه حیدرزاده وجود ندارد ولی محققان بر اساس تحقیقات میدانی و ویژگی‌های بنا، قدمت آن را حدود ۱۳۰ سال تخمین می‌زنند. این خانه در محله مقصودیه تبریز قرار دارد و در سال ۱۳۷۸ به عنوان یکی از میراث ملی ایران ثبت شده است.

کاخ شهرداری تبریز (معرفی کامل به همراه آدرس و ساعت بازدید)

کاخ شهرداری تبریز (معرفی کامل به همراه آدرس و ساعت بازدید)

کاخ شهرداری تبریز از جمله بناهای تاریخی شهر تبریز است. این بنا از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ در محل گورستان متروک کوی نوبر ساخته شد. بر ساخت این کاخ، معماران آلمانی نظارت داشتند. همچنین کاخ شهرداری زمانی ساخته شد که شهردار تبریز شخصی به نام حاج ارفع الملک جلیلی بود. بر اساس اسناد رسمی و ملی می‌توان گفت برای ساخت این بنا، مبلغ ۲ میلیون و پانصد هزار ریال هزینه کردند.

موزه عصر آهن تبریز یا سایت موزه عصر آهن

موزه عصر آهن تبریز یا سایت موزه عصر آهن

موزه عصر آهن تبریز یا سایت موزه عصر آهن یکی از موز‌ه‌های صحرایی ایران می‌باشد که در نزدیکی مسجد کبود قرار گرفته است. محل سایت موزه در منطقه شمال، شمال شرقی و شمال غربی مسجد کبود می‌باشد. برای اولین بار در سال ۱۳۷۶ خاکبرداری‌هایی در این منطقه انجام شد که در نتیجه آن تعدادی ظروف سفالی قدیمی و گور‌های جنینی از خاک بیرون آمدند.

مقبره الشعرای تبریز کجاست؟ معرفی کامل آرامستان

مقبره الشعرای تبریز کجاست؟ معرفی کامل آرامستان

مقبره الشعرای تبریز یکی از آرامستان‌های تاریخی شهر تبریز است. این آرامستان تاریخی در محله‌ قدیمی شهر به نام سرخاب قرار دارد. تعداد زیادی از شاعران، عارفان، اندیشمندان و عالمان در این گورستان به خاک سپرده شده‌اند. مقبره الشعرا در گذشته با نام‌های حظیره القضات، حظیره الشعرا و قبرستان سرخاب شناخته می‌شد. آخرین شاعری که در این آرامستان به خاک سپرده شد، استاد شهریار است. این گورستان تاریخی در سال ۱۳۸۷ در لیست میراث ملی ایران قرار گرفت.